Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Ruitenburg

''De accountant oude stijl bestaat voor ons niet meer''


Klant Sinds 2020
MijnSubsidie PRO

“In de eerste periode met Acture Subsidies rolde er vrijwel direct een grote subsidie uit voor een klant. We hadden nog maar één dag de tijd om die subsidie aan te vragen”, begint Joke de Vries, HR-adviseur bij Ruitenburg adviseurs en accountants. Het leverde haar klant vervolgens een ‘extraatje’ van 18.000 euro op.

Onbekende subsidiekansen

Om te kunnen werken met de software koppelde Ruitenburg allereerst haar salarispakket Nmbrs® aan Acture Subsidies. De uitkomsten toonden direct de noodzaak van de software aan voor het kantoor. “Om deze subsidie te vinden hadden we de benodigde informatie niet voorhanden”, vertelt Joke. Om te vervolgen: “Ja, het was dan ook zeer verrassend dat we deze kans nog konden benutten”.

Van accountant naar adviseur

Sinds het eerste subsidiesucces vormt de software een vaste aanvulling op de 60 jaar dienstverlening van Ruitenburg. “De accountant oude stijl bestaat voor ons niet meer”, schetst de HR-adviseur. “We proberen ons naast het accountantswerk te onderscheiden met advies en service; onder andere op het gebied van personeel, salaris, juridische zaken én subsidies.” Acture Subsidies maakt daar nu onderdeel van uit.

Groei & helderheid

Voornaamste drijfveer voor haar kantoor om de software te gebruiken? “Er zijn steeds meer subsidies in Nederland en als ondernemer kun je het overzicht maar moeilijk bewaren. Welke subsidie is er mogelijk, aan welke voorwaarden moet je voldoen en hoe vraag je het aan.” Dat speelt nog meer sinds Ruitenburg door fusies sterk is gegroeid en in de top 30 van accountantskantoren in Nederland staat. “Door de samenkomst van de verschillende bedrijven met hun eigen beleid is de behoefte aan 1 heldere werkwijze sterk gegroeid.”

Extra adviesmoment

Tijdens de Pilot kwamen ook andere subsidies naar voren. “Het ging met name om loonkostenvoordelen voor arbeidsgehandicapte werknemers en mensen die zijn opgenomen in het doelgroepregister, waar we eerder weinig zicht op hadden. Bij elke kans gaat er nu tevens automatisch een mail naar de werkgever. We zijn daarna druk met het opvolgen van de subsidie, maar zien dat als aanleiding om te kijken of de klant meer nodig heeft; een extra adviesmoment dus.”

Gecontroleerde automatisering

Joke is blij met de samenwerking. “Ik moet er niet aan denken dat we voor iedere nieuwe medewerker moeten bellen of mailen naar klanten. De software neemt ons een heleboel werk uit handen, zonder dat we de controle verliezen. Deze tool open je gewoon elke dag en dan zie je meteen de status van verschillende subsidieaanvragen.” Zo houdt ze meer tijd over voor het accountantswerk nieuwe stijl: de adviesfunctie.

Zij gingen jou voor


Jachthaven Hillegersberg

Kitty de Jong zwaait de scepter over Jachthaven en Jachtclub Hillegersberg in Rotterdam. Wat…

People & Payment

Klanten van People & Payment vroegen niet om loonsubsidies. Toch biedt het bedrijf nu…

Grant Thornton

Grant Thornton, een middelgroot accountantskantoor, bestaat inmiddels zo’n 75 jaar en doet eigenlijk alles.

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!