Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Grant Thornton

‘Beter dan wij het kunnen’


Klant Sinds 2020
MijnSubsidie PRO

Grant Thornton, een middelgroot accountantskantoor, bestaat inmiddels zo’n 75 jaar en doet eigenlijk alles. Van controle, arbeidsrecht en belastingaangifte tot salarisverwerking. Dan wil je ook grip hebben op de personeelssubsidies van je klanten. John Peek, hoofd salarisadministratie van het internationale accountantskantoor werkt daarom samen met Acture Subsidies, “Dat zijn de echte experts op het gebied van loonsubsidies.”

Via pilot geld opgespoord

Waarom schakelt Grant Thornton een externe partij in voor de loonsubsidies? Daarover is John helder. “Wij zijn gestart met een pilot van Acture Subsidies en al snel kregen we een melding van een gevonden subsidie.” Een geldbedrag dat zijn kantoor niet had kunnen opsporen voor de klant. Het was de voorbode van meer ‘vondsten’.

Mes snijdt aan twee kanten

Inmiddels gebruikt het accountantskantoor de software van Acture Subsidies in de eigen Grant Thornton-huisstijl. “De 56-plusmedewerkers vinden we zelf wel, maar bij jongeren is het niet altijd makkelijk een subsidiekans te signaleren. Toch moet je bij de indiensttreding wel snel duidelijk hebben of die kansen er zijn, anders ben je te laat. Door het proces via Acture Subsidies te digitaliseren en automatiseren is dit snel inzichtelijk. Dat heeft voor ons én de klant zo zijn voordelen.”

Veel hogere subsidiescore

Het voordeel voor zijn kantoor is simpel: “Het levert ons tijdsbesparing op en verkleint de foutkans. Het geeft mij ook het goede gevoel dat we echt alles benutten, zonder dat ik dit bij collega’s hoef te controleren; het wórdt gewoonweg gedaan.”

Daarnaast stelt John dat hij voorheen afhankelijk was van de input van de klant. “Dankzij de geautomatiseerde applicatie ligt de scorekans op het vinden van loonsubsidies nu zeker 75 procent hoger. Grant Thornton wil bovendien klanten ontzorgen: met deze tool kunnen we daar veel beter op inspringen.”

Alles gedigitaliseerd

Het voordeel voor de klanten is ook duidelijk: “Zij zaten niet te wachten op al onze vragen naar subsidiekansen bij elke nieuwe medewerker. Als Acture Subsidies nu een medewerker vindt die bijvoorbeeld in het doelgroepregister staat, heef de klant al 99,9 procent kans dat de subsidie is aan te vragen. Daarnaast regelt Acture Subsidies standaard de hele uitvraag bij de medewerker digitaal en in onze huisstijl. Zo kunnen wij ertussenuit.”

En als klanten het tóch zelf doen …

Klanten reageren positief, weet John. “Een enkeling zegt dat hij de loonsubsidies zelf doet. Kort geleden noemden we bij zo’n klant de naam van een medewerker die volgens de scan van Acture Subsidies wel subsidiegeld zou opleveren. Toen bleek dat de klant die tóch gemist te hebben …” Het komt ook voor dat nieuwe medewerkers niet openlijk zijn over hun arbeidsverleden, terwijl bij navraag door Acture Subsidies wél de mogelijkheid op subsidie bestaat. “Deze subsidie loop je anders mis.”

Met minder werk meer succes

Al met al is de hoeveelheid werk die John met personeelssubsidies heeft flink gereduceerd. “Het is voor ons nu veel makkelijker te behappen; in de applicatie komt automatisch naar voren waar subsidiekansen liggen, wanneer de aanvraagtermijn verloopt enzovoort. Het enige dat wij doen is de  gevonden medewerkers langs lopen en een doelgroepverklaring aan te vragen. Dat kost me gelukkig weinig tijd.”

Johns advies

Accountants en andere ondernemers raadt hij aan: “Dit is echt een handig ondersteunend pakket om loonsubsidies te vinden en uit te vragen bij klanten en werknemers. Het gaat om substantiële bedragen, die wil en mag je gewoon niet missen.”

Zij gingen jou voor


R&L Projecten

“Als detacheringsbureau werken we vooral voor de telecom, infra en energiesector”, vertelt Nicole Tamboer…

Jachthaven Hillegersberg

Kitty de Jong zwaait de scepter over Jachthaven en Jachtclub Hillegersberg in Rotterdam. Wat…

People & Payment

Klanten van People & Payment vroegen niet om loonsubsidies. Toch biedt het bedrijf nu…

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!