Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Wanneer krijgt de werkgever de loonsubsidie uitbetaald?


Om een loonsubsidie te krijgen zijn er een aantal stappen die de werkgever uit moet voeren. Maar als alles is voltooid, wanneer krijgt de werkgever de loonsubsidie dan uitbetaald?

Voorlopige berekening 

Als de werkgever recht heeft op een tegemoetkoming die valt onder de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), dan zal UWV uiterlijk 14 maart het jaar erna een voorlopige berekening Wtl toe sturen. De werkgever dient deze voorlopige berekening voor 1 mei te controleren. UWV berekent op basis van de aangiften loonheffingen of de werkgever recht heeft op het loonkostenvoordeel (LKV), het lage-inkomensvoordeel (LIV) of het Jeugd-LIV. 

Correcties 

Als de voorlopige berekening Wtl niet klopt, door een fout in de aangiften loonheffingen, heeft de werkgever tot 1 mei om dit te corrigeren bij de Belastingdienst. Als de aangiften loonheffingen wel kloppen, maar de voorlopige berekening niet klopt of als de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, moet de werkgever contact opnemen met UWV. 

Uitbetaling 

De definitieve betaling zal de werkgever uiteindelijk van de Belastingdienst ontvangen. De Belastingdienst stuurt uiterlijk 31 juli de definitieve berekening. De tegemoetkoming zal vervolgens binnen 6 weken van de definitieve berekening worden uitbetaald. 


Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Loonsubsidies niet van toepassing op een DGA

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is in grote lijnen de hoogste baas binnen een BV of NV. Daarnaast bezit een DGA een groot deel van de aandelen van een onderneming. Over het algemeen zijn loonsubsidies niet van toepassing op een DGA.
Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe moet ik de maximale subsidie berekenen?

Als het Loonkostenvoordeel (LKV) aan de werkgever is toegekend, zal hij het LKV uitbetaald krijgen. Maar hoe kan de werkgever berekenen wat de maximale subsidie voor hem is?
Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl)

Loondispensatie

Er bestaan verschillende regelingen om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken mensen in dienst te nemen én in dienst te houden. Eén van deze regelingen is ‘loondispensatie’. Deze regeling houdt in dat werkgevers tijdelijk een gedeelte van het loon ontvangen voor een werknemer die minder werk aan kan dan andere werknemers.