Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Hoe moet ik de maximale subsidie berekenen?


Als het Loonkostenvoordeel (LKV) aan de werkgever is toegekend, zal hij het LKV uitbetaald krijgen. Maar hoe kan de werkgever berekenen wat de maximale subsidie voor hem is?

Vast bedrag

Er zitten vaste bedragen aan het LKV verbonden. Er zijn een paar verschillen tussen de doelgroepen, maar iedere doelgroep heeft een vast bedrag per verloond uur. Daarnaast bestaat er ook een maximaal bedrag per kalenderjaar. Bij oudere werknemers, arbeidsgehandicapte werknemers en arbeidsgehandicapte werknemers die herplaatst worden, geldt bijvoorbeeld een maximaal bedrag van €6.000 per kalenderjaar. Het LKV heeft een maximale duur van 3 of 1 jaar, ook dit is afhankelijk van de doelgroep. 

1

Oudere werknemers (56 jaar en ouder)

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

2

Arbeidsgehandicapte werknemers die nieuw in dienst komen

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

3

Werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden

€1,01 per verloond uur en maximaal €2.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

4

Arbeidsgehandicapte werknemers die worden herplaatst

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 1 jaar.

De vaste bedragen van het LKV zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit houdt in dat als een werknemer bijvoorbeeld 40 uur per week werkt, het LKV niet meer zal worden. Daarnaast zal het LKV evenredig worden verlaagd als de werknemer minder dan 36 uur per week werkt.


Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.