Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?


Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?

AOW-leeftijd 

De werknemers in het doelgroepregister blijven hierin in principe staan tot hun AOW-leeftijd. Zolang ze in dit register staan, tellen zij ook mee voor de banenafspraak. Eerder gold de t+2 regel: medewerkers die na 2 jaar niet meer aansloten bij de voorwaarden werden uit het doelgroepregister geschrapt. In 2018 stopte deze regel. Sindsdien staan ook de geschrapte werknemers weer in het register. 

Zelf uitschrijven 

Sinds 1 januari 2020 kunnen medewerkers ook vragen om zich te laten uitschrijven uit het doelgroepregister. UWV beslist of de werknemer inderdaad niet meer aansluit bij de voorwaarden. 

Wat als werknemer uit doelgroepregister gaat?

Laat een medewerker zich uit het doelgroepregister schrijven, dan telt deze voor jou als werkgever niet meer mee voor de banenafspraak. Daardoor krijg je geen subsidie meer. Daarnaast werk je dan misschien niet meer volgens de quotumregeling. 

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wordt het LKV ook aan immigranten verstrekt?

Het Loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers uit bepaalde doelgroepen in dienst hebben. Het LKV maakt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar wordt het LKV ook aan immigranten verstrekt?