Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Werknemer zit ziek thuis, blijf je het loonkostenvoordeel doorlopen?


Als een werkgever een werknemer in dienst neemt die onder 1 van de 4 doelgroepen valt, heeft hij recht op het Loonkostenvoordeel (LKV). Het kan voorkomen dat een werknemer ziek thuis zit en dus niet door kan werken, wordt het LKV dan gewoon doorbetaald?

Doorbetaling

Als een werkgever recht heeft op het LKV, zal hij een tegemoetkoming krijgen voor de werknemer. Als deze werknemer ziek wordt dan zal de werkgever, indien de werkgever het loon blijft doorbetalen, het LKV blijven ontvangen.

No-riskpolis 

Wanneer de werkgever iemand in dienst heeft met een ziekte of een handicap, komt hij in aanmerking voor de no-riskpolis. Dit geldt bijvoorbeeld als de werkgever voor een werknemer recht heeft op het LKV arbeidsgehandicapte werknemer. De no-riskpolis houdt in dat de werkgever:

  1. Geen hogere premie voor de ziektewet krijgt; 
  2. een Ziektewet-uitkering voor de werknemer krijgt bij uitval door ziekte;
  3. geen hogere premie krijgt als hij in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) komt.

De no-riskpolis bestaat om de werkgever een financieel vangnet te bieden, als de werknemer uitvalt door ziekte. Voor meer informatie over de no-riskpolis, klik hier.


Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.