Werknemer zit ziek thuis, blijf je het loonkostenvoordeel doorlopen?
Als een werkgever een werknemer in dienst neemt die onder 1 van de 4 doelgroepen valt, heeft hij recht op het Loonkostenvoordeel (LKV). Het kan voorkomen dat een werknemer ziek thuis zit en dus niet door kan werken, wordt het LKV dan gewoon doorbetaald?
Doorbetaling
Als een werkgever recht heeft op het LKV, zal hij een tegemoetkoming krijgen voor de werknemer. Als deze werknemer ziek wordt dan zal de werkgever, indien de werkgever het loon blijft doorbetalen, het LKV blijven ontvangen.
No-riskpolis
Wanneer de werkgever iemand in dienst heeft met een ziekte of een handicap, komt hij in aanmerking voor de no-riskpolis. Dit geldt bijvoorbeeld als de werkgever voor een werknemer recht heeft op het LKV arbeidsgehandicapte werknemer. De no-riskpolis houdt in dat de werkgever:
- Geen hogere premie voor de ziektewet krijgt;
- een Ziektewet-uitkering voor de werknemer krijgt bij uitval door ziekte;
- geen hogere premie krijgt als hij in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) komt.
De no-riskpolis bestaat om de werkgever een financieel vangnet te bieden, als de werknemer uitvalt door ziekte. Voor meer informatie over de no-riskpolis, klik hier.
Nooit meer een subsidie missen?
Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!
Nog vragen? Bel 030 22 70 149
Gerelateerd
Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?
Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?
Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV.
Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?
Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.