Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Het vinkje met terugwerkende kracht aanzetten mag dat?


Als de werkgever recht heeft op het Loonkostenvoordeel (LKV), moet dit door de salarisadministrateur aangegeven worden in het loonpakket. Als het LKV later is aangevraagd dan de indiensttreding van de werknemer, mag het vinkje voor het LKV dan met terugwerkende kracht aangezet worden?

Doelgroepverklaring 

Voordat de werkgever het recht op het LKV kan ontvangen heeft hij een kopie van de doelgroepverklaring van de werknemer nodig. De werknemer moet deze doelgroepverklaring binnen 3 maanden na indiensttreding aanvragen. Gebeurt dit niet, dan vervalt het recht op het LKV en kan deze niet meer aangevraagd worden. 

Als de doelgroepverklaring is aangevraagd en de werkgever recht heeft op het LKV, moet de salarisadministrateur dit aangeven in het loonpakket. Het recht op het LKV geldt vanaf het moment van indiensttreding van de werknemer, ongeacht wanneer de doelgroepverklaring is ontvangen. Dit houdt in dat wanneer de werkgever de doelgroepverklaring heeft, het vinkje met terugwerkende kracht vanaf de indiensttreding van de werknemer aangezet mag worden. Dit is erg belangrijk, aangezien de werkgever anders een aantal weken uitbetaling mis zal lopen.

Correcties

De voorlopige berekening kan tot 1 mei het jaar erna gecorrigeerd worden. Dit betekent dat het vinkje voor die tijd aangezet moet worden, anders zal de werkgever het LKV over het jaar ervoor alsnog mislopen.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Recht op LKV

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.