Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Loonkostenvoordelen voor werkgevers


Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Het LKV is bedoeld om werkgevers te stimuleren de mensen uit deze doelgroepen in dienst te nemen.

Voor wie is het LKV?

Het LKV is bedoeld voor de werkgevers. Werkgevers betalen belasting over het loon van hun werknemers. Wanneer de werkgever iemand met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in dienst neemt, die valt onder de doelgroepen van het LKV, zal de werkgever korting krijgen op de loonbelasting die hij normaal moet betalen.

Het mes snijdt aan 2 kanten

Wanneer een werkgever een werknemer in dienst neemt waar hij LKV voor krijgt, kan de werkgever gebruik maken van deze belastingmaatregel. Werkgevers kunnen hiermee (grote) financiële voordelen behalen. Aan de andere kant hebben we de werknemer, die een stuk aantrekkelijker is geworden ten opzichte van overige sollicitanten. Zo halen beide partijen hun eigen voordeel uit deze maatregel.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Heb ik recht op het LKV?

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.