Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Heeft de hoogte van het loon invloed op de hoogte van het LKV?


Het Loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die iemand in dienst nemen uit 1 van de 4 doelgroepen die moeilijk aan het werk komen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om arbeidsgehandicapte werknemers. De hoogte van het LKV wordt onder andere bepaald door de doelgroep waaronder de werknemer valt, maar heeft de hoogte van het loon ook met de hoogte van het LKV te maken?

Hoogte LKV

De hoogte van het LKV is deels afhankelijk van de doelgroep waaronder de werknemer valt. Daarnaast is de hoogte van het LKV afhankelijk van het aantal verloonde uren. Verloonde uren zijn de uren die in het contract van de werknemer staan. Hierbij horen ook de uren dat de werknemer ziek was of verlof had. Wel bestaat er een maximale hoogte van het LKV per kalenderjaar. Deze verschilt per doelgroep. Het totale bedrag van het LKV is bepaald op basis van een 36-urige werkweek. Als de werknemer minder heeft gewerkt, zal het totale bedrag van het LKV evenredig worden verlaagd. De hoogte van het loon heeft hierbij geen invloed op de hoogte van het LKV. Het is echter wel van belang dat de werknemer het minimumloon verdient. 

1

Oudere werknemers (56 jaar en ouder)

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

2

Arbeidsgehandicapte werknemers die nieuw in dienst komen

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

3

Werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden

€1,01 per verloond uur en maximaal €2.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 3 jaar.

4

Arbeidsgehandicapte werknemers die worden herplaatst

€3,05 per verloond uur en maximaal €6.000 per kalenderjaar. Maximale duur van 1 jaar.

Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.