Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Aanvragen doelgroepverklaring bij de juiste instantie


Wanneer de werkgever gebruik kan maken van het Loonkostenvoordeel (LKV), zal de werknemer eerst de doelgroepverklaring LKV aan moeten vragen. Echter, wanneer de werknemer de doelgroepverklaring niet bij de juiste instantie aanvraagt, zal de werkgever geen LKV voor deze werknemer ontvangen. Het is dus van belang dat bekend is waar de aanvraag voor de doelgroepverklaring ingediend moet worden. 

Gemeente en UWV

In principe worden de meeste doelgroepverklaringen aangevraagd bij het UWV. Er bestaan echter enkele uitzonderingen waarbij de werknemer de doelgroepverklaring bij de gemeente aan kan vragen: 

  1. De werknemer valt onder de doelgroep oudere werknemer (56+).
  2. De werknemer ontvangt een uitkering van de gemeente op grond van Participatiewet, IOAW of IOAZ.

De voorwaarden en gevolgen

Wanneer de werknemer de doelgroepverklaring bij de verkeerde instantie indient zal de werkgever het LKV mislopen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de gemeente een doelgroepverklaring afgeeft voor een situatie waar de gemeente niet bevoegd voor is. Deze doelgroepverklaring zal dan ongeldig verklaard worden en vervalt voor de werkgever het volledige recht op het LKV en dit kan achteraf niet gecorrigeerd worden. 

Daarbij komt dat de werknemer de doelgroepverklaring binnen 3 maanden nadat hij in dienst is getreden of herplaatst is moet aanvragen. Wanneer de werknemer dit te laat doet, vervalt eveneens het recht op het LKV voor de werkgever volledig.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Aanvragen doelgroepverklaring bij juiste instantie

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Wanneer geldt LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer?

Als je als werkgever een arbeidsgehandicapte opnieuw laat werken in je bedrijf, krijg je geld van de overheid. Dit heet het loonkostenvoordeel (LKV) herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer. Je laat als werkgever de medewerker dan weer helemaal, of voor een deel, voor je werken: in de eigen functie van de werknemer óf in een andere functie.