Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Het verschil tussen LIV en LKV


De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het Loonkostenvoordeel (LKV) en het lage-inkomensvoordeel (LIV). Beide tegemoetkomingen zijn er om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken werknemers in dienst te nemen die anders moeilijk aan werk zouden komen. Het is dus een win-win situatie. Echter bestaan er ook verschillen tussen de twee tegemoetkomingen.

Toepassen van de tegemoetkoming

Er zit een verschil tussen de manier waarop de tegemoetkomingen toegepast worden. Het LKV is een tegemoetkoming waarvoor zowel de werkgever als de werknemer in actie moet komen. De werknemer moet Doelgroepverklaring LKV aanvragen, waarna de werkgever vervolgens het recht op het LKV toe kan passen. Het LIV is een tegemoetkoming die niet aangevraagd hoeft te worden, deze zal automatisch worden toegepast op basis van de loonaangiften van de werkgever.

Looptijd LIV en LKV

Naast het verschil in de manier waarop de tegemoetkoming toegepast dient te worden, zit er ook een verschil in de looptijd van de tegemoetkoming. Het LKV hanteert namelijk een maximale looptijd van 3 jaar. Dit houdt in dat wanneer het LKV is toegepast, de werkgever het LKV verdeeld over 3 jaar uitbetaald zal krijgen. Na deze periode zal de tegemoetkoming eindigen. Het LIV hanteert geen maximale looptijd. In principe zal deze tegemoetkoming dus blijven lopen zolang de wet dit toelaat. Het LIV hanteert wel een maximale uitbetaling per kalenderjaar. Voor meer informatie over het LIV, kijk hier (blog LIV).


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Heb ik recht op het LIV?

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Lage inkomensvoordeel (LIV)

Recht op LKV én LIV

Wanneer een werkgever een werknemer in dienst neemt, kan het voorkomen dat een werkgever zowel recht op het LKV als het LIV heeft. Kan de werkgever deze rechten dan beide toepassen of zal hij er één moeten kiezen?
Lage inkomensvoordeel (LIV)

Het lage-inkomensvoordeel (LIV)

Het LIV is een regeling die sinds 1 januari 2017 onderdeel is van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Deze regeling is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers met een laag loon in dienst hebben. Door middel van het LIV worden de loonkosten voor de werkgever verlaagt, waardoor de kans op werk voor deze werknemers wordt verhoogt.