Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Recht op LKV én LIV


Wanneer een werkgever een werknemer in dienst neemt, kan het voorkomen dat een werkgever zowel recht op het LKV als het LIV heeft. Kan de werkgever deze rechten dan beide toepassen of zal hij er één moeten kiezen?

Recht niet tegelijk toepasbaar

Wanneer een werkgever recht heeft op zowel het Loonkostenvoordeel (LKV) als het lage-inkomensvoordeel (LIV), kunnen deze rechten niet tegelijkertijd worden toegepast. Wanneer ervoor gekozen wordt de LKV toe te passen, zal dit automatisch ten koste van de LIV gaan. In de meeste gevallen is het LKV een interessanter tegemoetkoming dan het LIV, aangezien het LKV in de meeste gevallen hoger uitvalt. 

Eigen afweging maken

In de onderstaande tabellen zijn de maximale tegemoetkomingen per werknemer per kalenderjaar naast elkaar gezet. Te zien is, dat het LKV in eerste instantie een hogere tegemoetkoming is, aangezien het bedrag per verloond uur bij het LKV hoger is dan het LIV. Daarnaast hanteert het LIV een maximaal bedrag per kalenderjaar. Echter, kan het LKV, in tegenstelling tot het LIV, maximaal 3 jaar worden toegepast (maximaal 1 jaar voor arbeidsgehandicapte werknemers die herplaatst worden). Een werkgever zal dus voor zichzelf moeten bekijken welke tegemoetkoming voor hem interessanter is.


DoelgroepenMaximaal LKV
Oudere werknemers (56 jaar en ouder)€ 3,05 per verloond uur en maximaal € 6.000 per kalenderjaar. Dit kan maximaal 3 jaar.
Arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen€ 3,05 per verloond uur en maximaal € 6.000 per kalenderjaar. Dit kan maximaal 3 jaar.
Werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden€ 1,01 per verloond uur en maximaal € 2.000 per kalenderjaar. Dit kan maximaal 3 jaar.
Arbeidsbeperkte werknemers die herplaatst worden€ 3,05 per verloond uur en maximaal € 6.000 per kalenderjaar. Dit kan maximaal 1 jaar.

Gem. uurloon in 2019LIV per werknemer per verloond uurMaximale LIV per werknemer per jaar
€ 10,05 tot en met € 11,07€ 1,01€ 2.000
€ 11,08 tot en met € 12,58€ 0,51€ 1.000

Gem. uurloon in 2020LIV per werknemer per verloond uurMaximale LIV per werknemer per jaar
€ 10,29 tot en met € 12,87€ 0,51€ 1.000

Gem. uurloon in 2021LIV per werknemer per verloond uurMaximale LIV per werknemer per jaar
€ 10,48 tot en met € 13,12€ 0,49    € 960

Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Hoogte LKV

Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Lage inkomensvoordeel (LIV)

Het verschil tussen LIV en LKV

De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het Loonkostenvoordeel (LKV) en het lage-inkomensvoordeel (LIV).
Lage inkomensvoordeel (LIV)

Het lage-inkomensvoordeel (LIV)

Het LIV is een regeling die sinds 1 januari 2017 onderdeel is van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Deze regeling is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers met een laag loon in dienst hebben. Door middel van het LIV worden de loonkosten voor de werkgever verlaagt, waardoor de kans op werk voor deze werknemers wordt verhoogt.