Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Geldt de no-riskpolis ook als werknemer al in dienst is en pas daarna in het doelgroepregister komt?


Als een werknemer in het doelgroepregister staat, geldt meestal een no-riskpolis zodra deze medewerker in dienst komt. De no-riskpolis biedt een financieel vangnet voor jou als werkgever als je werknemer uitvalt door ziekte. Maar geldt deze no-riskpolis ook als je werknemer pas in het doelgroepregister komt nadat die bij jou startte?

No-riskpolis blijft gelden

Als een werknemer al een arbeidsovereenkomst heeft en daarna pas in het doelgroepregister komt, gelden alsnog alle gebruikelijke instrumenten. Dus als werkgever mag je vanaf dat moment bijvoorbeeld de no-riskpolis gebruiken. Ook telt de baan van je werknemer dan mee voor de banenafspraak en de quotumregeling. 

Een LKV-regeling moet echter wel binnen 3 maanden na indiensttreding aangevraagd worden, in dit geval kan deze dus niet worden toegepast. 

Praktijkroute 

Komen werknemers tijdens hun loondienst in het doelgroepregister? Dan gebeurt dit via de praktijkroute. Deze extra route bestaat om mensen met een arbeidsbeperking in het doelgroepregister van de banenafspraak op te nemen. Of iemand vanwege een beperking in het doelgroepregister komt, wordt op de werkplek vastgesteld. 

De praktijkroute biedt daarnaast ook de mogelijkheid om kandidaten snel te laten starten met hun baan. En om de inschrijving in het doelgroepregister op een later moment op papier af te afhandelen.

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Loonkostenvoordelen (LKV)

Hoe lang blijft een werknemer in het doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een register met daarin alle mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Die banenafspraak zorgt voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar … als een werknemer eenmaal in dit register staat, hoe lang blijft deze hier dan in?
Andere subsidieregelingen

Scholingssubsidies

Scholingssubsidies zijn subsidies die het werkgevers en werknemers aantrekkelijker maken om leren en werken te combineren. In dit artikel lees je welke soorten scholingssubsidies er zijn. 
Loonkostenvoordelen (LKV)

Geldt het LKV na een Ziektewet-uitkering?

Kan een werknemer lange tijd niet werken door ziekte? En heeft deze er geen recht op dat je als werkgever het loon doorbetaalt? Dan kan de medewerker een Ziektewet-uitkering krijgen. Deze uitkering geldt als iemand korter dan 2 jaar ziek is. Neem je daarna een werknemer vanuit een Ziektewet-uitkering aan? Dan krijg je als werkgever geen LKV.