Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Minder loonkosten met het LKV


Het loonkostenvoordeel (LKV) is een regeling, ingegaan op 1 januari 2018. Het is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen die lastig aan het werk komen. 

Hoe krijg ik een LKV?

Wanneer u iemand in dienst neemt die onder een van de doelgroepen van de LKV valt, kan deze werknemer een doelgroepverklaring LKV aanvragen. Vervolgens heeft u hier als werkgever een kopie van nodig om de LKV te kunnen ontvangen. De werknemer kan de doelgroepverklaring LKV aanvragen bij het UWV of de gemeente, afhankelijk van de doelgroep waar hij onder valt. De werknemer is echter niet verplicht deze doelgroepverklaring LKV aan te vragen.

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring 

De werknemer moet binnen 3 maanden na indiensttreding de doelgroepverklaring LKV aanvragen. Wanneer de doelgroepverklaring niet binnen 3 maanden wordt aangevraagd, verliest uw werknemer het recht op de doelgroepverklaring LKV en zal u voor deze werknemer dus geen LKV meer kunnen aanvragen. Tijdens de coronacrisis is de wettelijke aanvraagtermijn tijdelijk met 3 maanden verlengd. Over de LKV tijdens de coronacrisis kunt u hier meer lezen.

Hoe verder?

De werknemer dient de aanvraag in bij het UWV of de gemeente ontvangt binnen 2 weken een ontvangstbevestiging. Vervolgens zal de werknemer binnen 13 weken een beoordeling van de doelgroepverklaring ontvangen.

Machtiging 

Het kan voorkomen dat het voor de werknemer niet mogelijk is om een zelf de doelgroepverklaring LKV aan te vragen. In dit geval kan iemand (bijvoorbeeld werkgever, familielid of subsidiebureau) gemachtigd worden deze aanvraag in te dienen. De gemachtigde kan vervolgens de aanvraag voor de werknemer doen en zal hiervan dan ook de beslissing ontvangen. Iemand machtigen kan door middel van dit formulier.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Machtigingsformulier Doelgroepverklaring

Subsidies tijdens coronacrisis

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Corona

Loonkostenvoordelen in coronatijd

De coronacrisis betekent voor veel bedrijven een grote financiële aderlating. In deze tijd kunnen de Loonkostenvoordelen nóg meer van pas komen, maar is het voor veel bedrijven juist lastig om de aanvraag binnen de wettelijke aanvraagtermijn in te dienen. De overheid heeft hierop besloten de termijn tijdelijk met 3 maanden te verlengen.
Corona

Subsidies tijdens coronacrisis

Een deel van het Nederlandse bedrijfsleven zit door corona in de problemen. Daarom heeft de overheid veel subsidies en andere financiële hulp klaarstaan. Tip als salarisadviseur je klanten over de hulp en help eventueel met de aanvraag. Je vindt de belangrijkste hulp hier op een rij, ingedeeld naar soort bedrijf. Heb je zelfstandig professionals in je netwerk? Of ben je dat zelf? Ontdek ook dan subsidie.