Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Loonkostenvoordelen in coronatijd


De coronacrisis betekent voor veel bedrijven een grote financiële aderlating. In deze tijd kunnen de Loonkostenvoordelen nóg meer van pas komen, maar is het voor veel bedrijven juist lastig om de aanvraag binnen de wettelijke aanvraagtermijn in te dienen. De overheid heeft hierop besloten de termijn tijdelijk met 3 maanden te verlengen. 

Aanvraag doelgroepverklaring LKV

Om het Loonkostenvoordeel (LKV) te kunnen ontvangen heeft de werkgever een kopie van doelgroepverklaring LKV van de medewerker nodig. De werknemer heeft volgens de wet 3 maanden, vanaf het moment dat hij in dienst is getreden, om deze doelgroepverklaring LKV aan te vragen bij het UWV of de gemeente. Wanneer deze niet binnen 3 maanden is aangevraagd, zal het recht op de doelgroepverklaring LKV verlopen en zal de werkgever geen LKV meer kunnen ontvangen.

Verlenging van het termijn

In tijden van de coronacrisis zijn veel kantoren gesloten, waardoor het niet altijd lukt om de aanvraag doelgroepverklaring LKV op tijd in te dienen. Om deze reden is er tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020 de aanvraagtermijn verruimd met 3 maanden en heb je in totaal 6 maanden de tijd om de doelgroepverklaring aan te vragen. Let op! Vanaf 1 oktober 2020 geldt de wettelijke aanvraagtermijn van 3 maanden weer.


Moritz Tielemans

Handige links

Het team van Mijnsubsidie heeft wat handig links voor u!

Aangepaste subsidies tijdens de coronacrisis.

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!

Gerelateerd


Corona

Minder loonkosten met het LKV

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een regeling, ingegaan op 1 januari 2018. Het is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen die lastig aan het werk komen.
Corona

Subsidies tijdens coronacrisis

Een deel van het Nederlandse bedrijfsleven zit door corona in de problemen. Daarom heeft de overheid veel subsidies en andere financiële hulp klaarstaan. Tip als salarisadviseur je klanten over de hulp en help eventueel met de aanvraag. Je vindt de belangrijkste hulp hier op een rij, ingedeeld naar soort bedrijf. Heb je zelfstandig professionals in je netwerk? Of ben je dat zelf? Ontdek ook dan subsidie.