Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Informatie voor werknemers


Over ons

Wij zijn Acture Subsidies. Wij helpen werkgevers om subsidies, voordelen en vergoedingen bij de overheid aan te vragen. Je werkgever heeft bijvoorbeeld recht op geld als jij lang ziek bent. Zelfs als je niet meer in dienst bent, kan er toch nog subsidie voor je vorige werkgever liggen.

Veelgestelde vragen

De beste manier om erachter te komen of er subsidie voor jou geldt? Dat we namens je werkgever jou een paar vragen stellen over je vroegere banen. Daarom heb je hierover post van ons ontvangen met een inlogcode om naar een vragenlijst te gaan.

Ik heb een vragenlijst ontvangen. Wat kan ik hiermee doen?

Log in met de code in je mail. Dan krijg je wat vragen te zien. Vul alsjeblieft je antwoorden in op alle vragen. Je helpt je (vroegere) werkgever en ons daarmee enorm. De vragen hebben te maken met werk dat je eerder deed en met eventuele uitkeringen die je kreeg. Met de antwoorden ontdekken we snel of je (vorige) werkgever recht heeft op subsidie.

Waarom willen jullie weten of ik een uitkering heb ontvangen?

Als je een uitkering kreeg, heeft je werkgever misschien recht op subsidie. Bijvoorbeeld als je ziek wordt. Dit geld maakt het voor je werkgever makkelijk om jou in dienst te houden.

Ja, ik heb een uitkering gekregen. Willen jullie hier meer over weten?

Ja. In dat geval heb je waarschijnlijk een brief hierover van het UVW of Belastingdienst. We willen graag dat je een kopie hiervan meestuurt. Heb je de brief niet meer? Dat is geen probleem.

Ik had geen uitkering, dan heb je mijn antwoorden toch niet meer nodig?

Ja, vul de antwoorden altijd in. Op die manier weten we hoe het zit en hoeven we je bijvoorbeeld niet meer een herinnering te sturen om de vragen alsnog in te vullen.

Ik werk niet meer. Heb je dan toch mijn antwoorden nodig?

Ja, vul de antwoorden altijd in. Wij kunnen ook je vroegere werkgever(s) aan subsidie helpen, tot 5 jaar terug.

Móet ik meewerken?

Of je meewerkt, beslis je zelf. Er is geen wet die je dit verplicht. Weet in ieder geval dat je jouw (vorige) werkgever helpt als je de antwoorden geeft. En als je nog in dienst bent, wordt het met subsidie voor je werkgever aantrekkelijker om je in dienst te houden.

Waar heb je mijn gegevens vandaan?

Je werkgever deelde je gegevens met ons; we gebruiken die alleen voor dit subsidieonderzoek en verwijderen ze daarna weer.

Hoe zit het met mijn privacy als ik informatie geef?

We gaan netjes om met jouw gegevens, precies volgens de privacywet. Jouw gegevens gebruiken we daarom alleen om subsidie aan te vragen bij de Belastingdienst of UWV. Zodra de subsidie binnen of afgewezen is, verwijderen we al je gegevens weer. Heeft je (vorige) werkgever recht op subsidie? Dan delen we je informatie alleen met iemand van je (vorige) werk om het goed in de boekhouding op te nemen.

Wat zijn de gevolgen voor mij?

Voor jou verandert er eigenlijk niets. Het kan misschien wel betekenen dat je werkgever je langer in dienst kan houden, omdat deze daar extra subsidiegeld voor krijgt.

Waarom ontvang ik een herinnering?

Soms krijgen wij geen reactie. We versturen dan herinneringen. Dit kan per E-mail, SMS, post of via de telefoon. We vragen dan of je alsnog mee wilt werken met het onderzoek.

Waarom krijg ik een herinnering?

Als je de vragenlijst nog niet invulde en terugstuurde, krijg je een e-mail, sms-bericht, brief of belletje met de vraag om dit alsnog te doen.

Alle antwoorden heb ik doorgegeven. Waarom krijg ik dan nu de vraag om je te machtigen?

Uit je antwoorden blijkt dat je een uitkering hebt of aanvroeg. Jouw werkgever heeft daarom misschien recht op subsidie. Hiervoor is een doelgroepverklaring nodig van UWV. Die willen wij opvragen en dat kan alleen als je er (digitaal) voor tekent dat we die verklaring namens jou mogen opvragen; daar is de machtiging voor.

Ik heb geen antwoord op de vragen gegeven. Waarom krijg ik dan nu de vraag om je te machtigen?

Jouw naam staat in het doelgroepregister van UWV. Daarom heeft je werkgever recht op subsidie. Hiervoor is een doelgroepverklaring nodig van UWV. Die willen wij opvragen en dat kan alleen als je er (digitaal) voor tekent dat we die verklaring namens jou mogen opvragen; daar is de machtiging voor.

Wat is een doelgroepregister?

Het doelgroepenregister is een landelijk register, waarin alle mensen zijn opgenomen die vallen onder de banenafspraak. UWV beheert dit register. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om te controleren of werkgevers zich houden aan de afspraken. Bijvoorbeeld door banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers mogen nagaan met jouw Burgerservicenummer of je in het doelgroepregister staat en of je meetelt voor de banenafspraak. Zo heeft jouw werkgever mogelijk recht op een subsidie.