Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO
24 september 2020

Subsidie arbeidsloon voor oudere – dát loont!

  • Blog
  • /
  • Subsidie arbeidsloon voor oudere – dát loont!

Bij je klanten werken misschien mensen die ouder zijn dan 56 jaar. Zie jij als salarisverwerker dat je klant hier het complete loon voor betaalt? Help hem dan met aanvragen van de subsidie loonkostenvoordeel, kortweg LKV. Dat levert hem duizenden euro’s voordeel per jaar op.

Waarom subsidie voor arbeidsloon van ouderen?

Oudere werknemers hebben meestal een lager werktempo. Werkgevers neigen er vaak naar om jongere, energiekere mensen in dienst te nemen en oudere langzaam af te laten vloeien, zoals dat zo mooi heet. De overheid compenseert het loon van oudere medewerkers, zodat ze aantrekkelijker worden voor werkgevers. Dat geldt vanaf dat de medewerker 56 jaar wordt.

Hoe hoog is het loon?

In de cao staat onder welke salarisschaal elke medewerker valt. Ook de oudere medewerkers. Normaal gesproken is dat het maximum bedrag dat je klanten aan hun medewerkers betalen. Het minimumloon staat in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Ook in de cao staat soms een minimum.

Vroegere mobiliteitsbonus nu LKV

Tot 2018 kon je voor je klanten met 56-plussers een mobiliteitsbonus aanvragen. Die bonus bestaat niet meer. Sinds 2018 is er het loonkostenvoordeel. Dit LKV-voordeel valt onder de Wet tegemoetkomingen loondomein, kortweg Wtl.

Wat krijgt je klant aan voordeel?

Voor elk verloond uur dat je klant aan zijn oudere medewerker betaalt, krijgt hij 3 euro 5 terug. Met een maximumbedrag van 6000 euro, gerekend van 1 januari tot en met 31 december. Je klant mag dit voordeel 3 jaar lang aanvragen.

Hoe komt je klant aan dat LKV?

Help je klant met de aanvraag. Hij heeft namelijk een doelgroepverklaring van het UWV nodig voor de 56-plusser. De aanvraag hiervoor moet je binnen 3 maanden doen nadat de oudere medewerker in dienst komt; alleen vanwege corona mag je tijdelijk nog eens 3 maanden extra rekenen, omdat de overheid het werk niet aan kan. Maar haast blijft wel geboden. Heb je de doelgroepverklaring binnen? Dan is het nog een kwestie van het vinkje LKV op ‘ja’ zetten in je aangifte loonheffingen.


Moritz Tielemans


Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!