Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO
7 april 2021

Straks onbeperkt LKV?

  • Blog
  • /
  • Straks onbeperkt LKV?

Een werkgever heeft recht op het Loonkostenvoordeel (LKV) wanneer hij een werknemer in dienst heeft uit 1 van die 4 doelgroepen die lastig aan het werk komen. Voor het ontvangen van het LKV geldt op dit moment een maximale duur, afhankelijk van de doelgroep. Voor de doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden is dit 3 jaar. Echter, zal hier door Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verandering in komen.

Geen maximale termijn 

De maximale termijn van het LKV voor de doelgroep banenafspraak zou volgens Minister Koolmees met ingang van 1 januari 2021 afgeschaft worden. Dit betekent dat een werkgever het LKV voor de doelgroep banenafspraak kan toepassen zolang de dienstbetrekking duurt. Daarnaast zal de werkgever het LKV voor al zijn werknemers toe kunnen passen, in plaats van alleen de werknemers die onlangs in dienst zijn getreden. Dit maakt het voor werknemers nog aantrekkelijker om mensen, die normaal moeilijk aan werk komen, aan te nemen én in dienst te houden. Onder de doelgroep van de banenafspraak vallen bijvoorbeeld scholingsbelemmerden en werknemers die onder de Participatiewet vallen en niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Op dit moment is de afschaffing van 1 januari 2021 nog niet behaald. Het is nog even afwachten op de goedkeuring. 

Doelgroepverklaring niet meer nodig 

Naast het afschaffen van de maximale termijn van het LKV voor de doelgroep banenafspraak, zal hier ook geen doelgroepverklaring meer voor nodig zijn. Werkgevers kunnen op basis van het doelgroepregister banenafspraak bepalen of een van hun werknemers in aanmerking komt voor het LKV voor banenafspraak. Werkgevers zullen hierdoor waarschijnlijk sneller gebruik maken van het LKV voor banenafspraak. Minister Koolmees zal in de loop van 2021 een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer sturen met betrekking tot de doelgroepverklaring. 


Moritz Tielemans


Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!