Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Praktijkleren


De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming. Namelijk voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Daarnaast is Praktijkleren een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding.

Werking 

Links in het menu staat het kopje ‘Praktijkleren’. Als je hierop klikt, opent het Praktijklerenoverzicht. Hier zie je voor welke werknemers de mogelijkheid op de subsidie Praktijkleren bestaat. MijnSubsidie Pro stuurt automatisch een mail met een vragenlijst naar de werknemer (of werkgever). Op basis van de antwoorden op deze vragen herkent MijnSubsidie of de subsidie Praktijkleren geldt voor de werknemer. Deze werknemer verschijnt vervolgens in het Praktijkleren overzicht. 

Kies je ervoor de e-mails met de vragenlijsten niet te versturen? Of vullen mensen de vragenlijsten niet tijdig in? Dan bestaat de mogelijkheid de subsidie Praktijkleren handmatig toe te voegen. Klik in het Praktijklerenoverzicht op ‘Praktijkleren toevoegen’ om een werknemer voor Praktijkleren te registreren. Wil je de nodige gegevens van de werknemer toevoegen, zoals het BSN-nummer Klik dan op de werknemer. 

Als laatste zie je naast de werknemer 3 rode icoontjes. Via deze icoontjes voer je de stageovereenkomst, de aanwezigheidsuren en het prestatiebewijs in. Uploadde je deze bestanden? Dan worden de icoontjes groen. Ze hoeven niet per se op groen te staan om de aanvraag bij het RVO af te ronden. Ze zijn wel belangrijk om op orde te hebben in het geval van een controle. 

Exporteren 

Als in het Praktijklerenoverzicht op ‘Exporteer aanvraagdocument’ klikt, opent er een nieuw scherm met twee opties: 

1. Download template 

Door dit template te downloaden, opent een Excel-bestand waarin je in één overzicht alle gegevens van de werknemers ziet die kans hebben op de subsidie Praktijkleren. Een handige manier om te kijken of alle nodige gegevens voor de aanvraag bij het RVO compleet zijn. Als er nog gegevens ontbreken, vul ze dan aan in het Praktijklerenoverzicht van MijnSubsidie Pro. 

2. Download definitief  

Doe je de definitieve download? Dan opent een zip-file. Hierin staan alle gegevens per cliënt. Deze optie maakt het aanvraagproces voor de subsidie Praktijkleren bij het RVO gemakkelijker voor jou. Uploadt naar wens de gegevens per cliënt bij het RVO. Alle gegevens los invoeren hoeft dus niet. 

3. Bekende subsidie Praktijkleren registreren 

Weet je van tevoren dat een werknemer in aanmerking komt voor de subsidie Praktijkleren?  Registreer deze subsidie dan. Dit doe je rechtsboven in het dashboard; klik hier op ‘Praktijkleren registreren’. Als je een bekende subsidie registreert, vermijd je onnodige kosten. Er gelden hierbij wel enkele regels. Je moet de subsidie binnen 14 dagen na indiensttreding registreren. Óf voordat je de werknemer aan je loonadministratie toevoegt. 

Heb je de automatische e-mails met de vragenlijsten naar de werknemers niet aan staan? Of beantwoorden mensen de vragen niet? Dan kan MijnSubsidie de subsidie Praktijkleren niet voor je vinden. 3 maanden na indiensttreding is het niet meer mogelijk de vragenlijst in te vullen. MijnSubsidie geeft je daarom de kans om na die 3 maanden de subsidie Praktijkleren alsnog te registreren. Zo kun je deze nog meenemen in het aanvraagproces van het RVO. Voeg je de subsidie Praktijkleren binnen 14 dagen na indiensttreding van de werknemer toe? Of voeg je de werknemer aan de loonadministratie toe? Of registreer je 3 maanden na indiensttreding de werknemer? Dan brengt MijnSubsidie geen kosten in rekening voor deze werknemer. Dus: zolang MijnSubsidie Pro de subsidie niet eerder dan jij vindt, factureert MijnSubsidie niet voor deze subsidie.  

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!