Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Wat houdt de zorgplicht van een salarisadministrateur in?


Het is gebruikelijk dat bedrijven hun administratie aan een administratiekantoor uitbesteden. Zo houden ze meer tijd over voor andere zaken binnen het bedrijf. Een salarisadministrateur heeft een zorgplicht naar de cliënt. Maar wat houdt deze zorgplicht van een salarisadministrateur in?

Zorgplicht naar opdrachtgever 

Er bestaat een contractuele band tussen de salarisadministrateur en de opdrachtgever. Een salarisadministrateur is als opdrachtnemer verplicht om als ‘goed opdrachtnemer’ te handelen en zijn taken zorgvuldig uit te voeren. Dit staat in artikel 7:401 van het Burgerlijk Wetboek. Maar wat als een salarisadministrateur in strijd met deze verplichtingen handelt? Dan moet hij de schade vergoeden die u als opdrachtgever door de (beroeps)fout lijdt. Dit geldt bijvoorbeeld ook als een salarisadministrateur fouten maakte in uw belastingaangifte. 

De zorgplicht gaat vaak ook verder dan enkel de klant van de salarisadministrateur; de salarisadministrateur kan ook aansprakelijk zijn richting derden. Hoe ver de zorgplicht gaat? Dat staat niet goed in de wet, maar wel in de rechtspraak. In de rechtbank wordt dan ook bepaald of de salarisadministrateur zijn zorgplicht schond. Verscheidene kantoren kregen hierdoor al boetes op dit gebied. Het is voor salarisadministrateurs dus erg belangrijk alle taken zorgvuldig uit te voeren en de opdrachtgever volledig te informeren over mogelijke opties en risico’s. 

Schade door salarisadministrateur

Wat voor de aansprakelijkheid van de salarisadministrateur een vereiste is? Dat de schade is geleden als gevolg van het schenden van de zorgplicht. Dat de salarisadministrateur zijn zorgplicht schond, wil dus nog niet altijd zeggen dat deze ook aansprakelijk is voor de schade.


Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!