Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO

Te vroeg vragen stellen over arbeidsverleden werknemer


Als een werkgever iemand in dienst neemt, mag hij de eerste twee maanden niet naar het arbeidsverleden van de werknemer vragen. Dit houdt in dat de werkgever niet mag vragen naar de gezondheid of de privézaken van de werknemer. Wat gebeurt er als de werkgever dit wel doet?

Vragen stellen 

Tijdens de sollicitatie mag de werkgever de werknemer niets vragen over zijn privézaken of gezondheid. Als de werkgever dit toch doet, dan hoeft de werknemer hier geen antwoord op te geven. Er geldt alleen een meldingsplicht van de gezondheid als de medische klachten problemen op kunnen leveren tijdens het werk. Zodra de werknemer in dienst is mag de werkgever de ook eerste twee maanden van het dienstverband geen vragen stellen over de privézaken of gezondheid. Daarnaast mag de werkgever ook niet vragen naar het ziekteverzuim bij de vorige werkgever. Na 2 maanden mag de werkgever wel vragen of er bijvoorbeeld een no-riskpolis of een loonsubsidie van toepassing is. De werknemer is dan wel verplicht hier antwoord op te geven.

Uitzondering 

Er mag tijdens een sollicitatie enkel naar de gezondheid gevraagd worden bij een medische keuring. Een medische keuring is slechts voor enkele functies toegestaan. Als een sollicitant een medische keuring moet ondergaan, moet dit in de vacature vermeld staan.

Geschiktheid functie 

De werkgever mag wel vragen stellen om de geschiktheid van de werknemer voor de functie vast te stellen. De werkgever geeft hierbij een duidelijke omschrijving van de functie en kan vervolgens aan de werknemer vragen of hij hiertoe in staat is. 


Moritz Tielemans

Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!