Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO
31 december 2021

Geen belastingvoordeel LIV meer in 2025

  • Blog
  • /
  • Geen belastingvoordeel LIV meer in 2025

In het nieuwe Coalitieakkoord van 2021-2025 staat dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) per 2025 verdwijnt. Daarnaast spraken de politici over omvormen van het LIV naar een loonkostenvoordeel (LKV) voor jongeren. Dit plan gaat echter niet door.

LIV & LKV 

Het LIV en het LKV zijn onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL). Deze twee regelingen zorgen ervoor dat je als bedrijf voordeel ontvangt voor bepaalde werknemers. In het geval van het LKV gaat dit om werknemers die uit 1 van de 4 doelgroepen komen, waaronder bijvoorbeeld arbeidsgehandicapte werknemers vallen. Het LIV is er voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een lager loon. Als werkgever heb je hierdoor minder loonkosten en dat stimuleert je om werknemers in dienst te nemen en te houden. 

LIV stopt

Het LIV bestaat per 2025 niet meer; dit is afgesproken naar aanleiding van het pensioenakkoord. In oktober 2021 publiceerde de demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de onderzoeksresultaten over het nut van het nieuwe LKV jongeren. Het plan lag op tafel om het LIV om te vormen naar een LKV voor jongeren. De definitieve beslissing over de vormgeving hiervan zou echter het nieuwe kabinet moeten maken. In het coalitieakkoord van 2021-2025 staat nu dat het LKV jongeren er niet komt. Aan de afschaffing van het LIV verandert niets.
Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!