Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO
3 mei 2021

Bouw laat veel subsidiegeld liggen

  • Blog
  • /
  • Bouw laat veel subsidiegeld liggen

Veel bedrijven kunnen het nog altijd goed gebruiken in deze tijden: subsidies. Toch blijkt dat met name de bouwsector veel misloopt op dit gebied. Niet specifiek rondom corona, wél als het gaat om algemene personeelssubsidies. De bouw staat daarmee in de top 5 van sectoren die veel geld laten liggen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Moritz Tielemans onder 96.000 bedrijven.

“Of je het nu moeilijk hebt of niet, het is zonde om geld mis te lopen”, stelt Tielemans van ‘subsidiespeurder’ MijnSubsidie hoofdschuddend. Hij doelt vooral op de regeling Loonkostenvoordeel (kortweg LKV) die de overheid sinds enkele jaren heeft. Met name voor 56-plussers en mensen met een arbeidsbeperking, ligt er 18.000 euro per fulltime medewerker.

Top 5 branches

Tielemans werkt vanuit MijnSubsidie al zeven jaar samen met honderden accountantskantoren. Met hen monitort hij doorlopend 96.000 werkgevers. Wat blijkt? Uit de software komt naar voren dat werkgevers honderden miljoenen (!) subsidies laten liggen. Bij vijf branches komt dit het meest voor: “De bouw, de transportsector, de flexbranche, de maakindustrie en de schoonmaakbranche.”

Verklaring

Tielemans denkt de oorzaak te weten: “Deze sectoren zijn meer bezig met hard werken en oplossen van personeelstekorten dan met letten op mogelijke subsi­dies. Maar juist hier wisselt het personeel nogal eens. Dat maakt de kans op subsidie veel groter.”

De overheid betaalt mee 

Hij ziet de subsidie als ‘laaghangend fruit’ voor het bedrijfsleven. “De overheid wil ondernemers aanmoedigen werknemers aan te nemen uit doelgroepen die moeilijk aan het werk komen door financieel bij te dragen. Waarom zou je deze kans dan niet grijpen? Door enkel het proces van signalering tot de aanvraag goed in te richten zul je structureel alle kansen benutten die door de overheid geboden worden.”


Moritz Tielemans


Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!