Ja, ik wil!

Nooit meer loonsubsidies missen.
Ik meld mij aan voor vrijblijvende online kennismaking.

KENNISMAKING MEER INFO
22 juni 2021

Recht op loonkostenvoordeel – ook als de voorwaarden niet gelden

  • Blog
  • /
  • Recht op loonkostenvoordeel – ook als de voorwaarden niet gelden

Sinds 2018 geldt de regeling voor loonkostenvoordeel (LKV). Heb je als salarisadministrateur klanten met een oudere medewerker in dienst? Of een werknemer met een arbeidsbeperking? En had die medewerker eerst een uitkering? Dan heeft je klant recht op deze jaarlijkse tegemoetkoming. Je hebt dan wel een doelgroepverklaring van je medewerker nodig.

Van premiekorting naar LKV

Er geldt een overgangsregeling voor werkgevers die in 2017 ook al premiekortingen kregen voor oudere werknemers of werknemers met een handicap. Dat loonkostenvoordeel speelt zelfs als niet alle voorwaarden voor je opdrachtgever gelden. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Rechtbank Gelderland.

Geldt die regeling nou wel of niet?

De rechtbank deed de uitspraak in een zaak die een werkgever aanspande tegen het UWV. Sinds 2017 heeft deze werkgever een medewerker met een arbeidshandicap. Eind augustus 2018 vroeg hij voor deze medewerker premiekorting aan over 2017. Ook vroeg hij toen om het loonkostenvoordeel. Maar volgens het UWV heeft hij hier geen recht op, want de werknemer valt niet onder de overgangsregeling. De werkgever was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter.

Zo mag het tóch

De rechtbank zegt nu dat de overgangsregeling (zie artikel 6.2 Wet Tegemoetkoming Loondomein) niet dwingend geldt voor alle werknemers die eerder onder de premiekorting vielen. Hoort de medewerker tot de doelgroep? Is hij korter dan drie jaar in dienst? En heeft de werkgever een doelgroepverklaring? Dan geldt het recht op het loonkostenvoordeel. Oók als de werkgever de premiekorting 2017 te laat (na 1 mei 2018) aanvroeg.


Moritz Tielemans


Neem contact met ons op

Vragen over de mogelijkheden van Acture Subsidies? Of graag direct contact met onze helpdesk? Bel 030 22 70 149. Support vragen mogen gemaild worden naar info@acturesubsidies.nl.

4,5 uit 5 sterren

Onze klanten zijn bijzonder tevreden over onze service en diensten. Met veel van hen werken we al jaren samen.

Handleiding

Ontdek met onze handleidingen hoe makkelijk de subsidiescan werkt. En hoe eenvoudig de subsidiesoftware werkt.

Nooit meer een subsidie missen?

Bespaar op loonkosten en maximaliseer uw winst – Ontdek hoe meer dan 80% van de bedrijven geld kan terugvorderen of besparen!